Velkommen

Advokatfirmaet Maj-Britt Rieck Sørensen er din lokale og uvildige advokat og har 25 års erfaring fra "Det grønne område" i Rudersdal kommune.

 

Kontoret lægger vægt på en personlig og hyggelig atmosfære, hvor du som klient er den centrale person.

signature.gif

 

Billede

Arv/testamenter

Mange danskere tager det som en forudsætning, at arveloven er opdateret til den enkelte og nutidens behov, hvilket absolut ikke er tilfældet.

Reglerne i arveloven er komplicerede og giver mulighed for mange forskellige formuefordelinger, alt afhængigt af omstændighederne. Det er estimeret, at formuen for op mod 15.000 efterladte om året, ikke efterlades i henhold til afdødes ønsker, men havner i statskassen eller hos andre arvinger, som ikke var ønsket af afdøde.

Med vedtagelsen af arveloven den 1. januar 2008, er behovet større end nogensinde for at udarbejde et testamente, da tvangsarven for børn er blevet minimeret og muligheden for at skræddersy sit testamente efter netop ens egne ønsker, er væsentligt forøget.

Det ses ofte, at unøjagtigheder eller direkte fejl i udfærdigede testamenter, er grobund for stridigheder mellem arvingerne, som absolut ikke var afdødes ønske. Arvingerne står herefter i en ikke ønskværdig situation, idet både tabet af afdøde samt de økonomiske efterspil mellem arvingerne, kan tære hårdt på arvingerne. Det er derfor til alles fordel - både for afdøde (testator) samt arvingerne - at der udarbejdes et testamente, som er grundigt udarbejdet og tager højde for arvens fordeling, således at testators ønsker ikke senere kan anfægtes.

Arvelovens regler giver heller ikke megen beskyttelse til samlevende, idet man som udgangspunkt ikke er berettiget til arv, såfremt man ikke har oprettet et testamente. Såfremt man ønsker at ens samlever skal arve, skal der aktivt gøres en indsats fra parternes side, idet der skal udarbejdes et testamente, som tilgodeser den længstlevende. Har man ikke udarbejdet et testamente, vil ens forældre eller eventuelle børn i stedet arve.

Udarbejdelse af et testamente er en tillidssag, som kræver juridisk kendskab, grundig rådgivning og ikke mindst klientens tryghed til advokaten.

 

Holte Stationsvej 6
2840 Holte
Tlf.: 44 20 00 00
CVR: 15 93 37 04
advokat@advokat-holte.dk